2015. szeptember 26., szombat

Otthoni tippjeim fáradt lábak ellen

 
 Egyre többen végeznek álló munkát mai világunkban, ami akár napi 6-12 óra álló munkavégzést is jelenthet. Ez jelentős terhelést ró a talpakra. Ebből adódóan gyakran kialakul a talpak fáradása, fájdalma. Nézzük, mit tehetsz otthon a talpfájdalom ellen! 
 
 

Ma már számtalan anatómiai kialakítású betétes, vagy gördülőtalpas cipő közül választhatsz. Ha teheted, kerüld a magas sarkú cipő viselését, ha muszáj viselni, vigyél  magaddal váltócipőt .
Nem jó a túl lapos talpú cipő sem, mivel hamar kényelmetlenné válik viselése, és nem ad megfelelő alátámasztást.
Törekedj állás során a 3 pontos alátámasztás megtartására és az egyensúlyra. A három pontot a sarok, a kisujj alatti párnácska, és a nagylábujj alatti talpi párna adja.

Polcold fel, pihentesd lábaid. Készíts lábfürdőt, ez remekül felfrissíti és ellazítja a fáradt lábat. Használj frissítő lábkrémet. Ezek a krémek általában mentol vagy eukaliptusz tartalmúak, amelyek remekül felpezsdítik, és hűsítik a fáradt talpakat.

Tornáztasd a talpaid!
Járj egyenetlen talajon; Gyűjts össze pár kerek kavicsot, amin otthon is tudsz lépkedni. :) Ez remekül erősíti a talpoltozatot.
Végezz gyakorlatokat a talpi izmok erősítésére!
  • Állj lábujjhegyre, majd állj a sarkadra, ezután ezekat a mozdulatokat összekötve gördülhetsz a sarkadtól a lábujjhegyedre.
  • Emeld el a lábujjaid a talajtól, majd karmold be a lábujjaidat!
  • Ülő helyzetben talpaid fordítsd befelé, hogy a két talp egymás felé tekintsen!
  • Végezz előre és hátrafelé bekarmoló és nyújtó ujjmozgásokkal kígyózó mozgásokat talpaiddal.Ismételd meg a gyakorlatokat 6-8 szor egymás után, és élvezd jótékony hatását! :)

 

Egy régebbi írásomat újítottam meg egy kicsit, remélem hasznosnak találtad.
Ha tetszett, és bevált Neked, írd meg, ha ötleted van azt is várom!:)

További szép napot!



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése